Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2015 16:17 - Шакти – женската сила
Автор: shapeshifting Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1854 Коментари: 0 Гласове:
0



 В много древни култури е имало традиции, възхваляващи женската сила. Жената се смятала за въплъщение на чувствеността и за пазителка на съзидателната сила. От нея идвал целият живот и затова древните култури почитали изначалната й мощ. Тъй като всяко човешко същество се ражда през йони, йони също била обект на боготворене. 

Мъжете отивали да се молят на йони в храмове, украсявани от огромни скали, издялани във формата на йони. Днес повечето мъже ценят йони, но да й се молят, хм, това е друга работа! Йони се възприемала като източник на целия живот. Представям си колко добре са се гордеели жените в тези древни култури със своята йони и със сексуалната си енергия.

В индийската митология богинята Шакти символизира женския принцип, женската енергия. Тази женска сила или шакти съществува и в мъжете, и в жените, но жените са пазителките на шакти енергията. В тантристките текстове сексуалната и духовната енергия на жената често се нарича шакти енергия. В древноиндийските тантристки писания силата на шакти няма граници – тя е безгранична. Веднъж пробудена, тази духовна/сексуална сила изважда наяве божествената природа в жените и ги изпълва със сила. Когато мъжът и жената проумеят и оценят шакти енергията, като двойка те могат да се превърнат в източник на тази безгранична сила, научавайки се да я разпознават, събуждат и да я канализират съзидателно. 

Повече от 2 000 години женската шакти енергия е била потискана и едва сега започва отново да се пробужда. Първото истинско събуждане на шакти започне преди около 30 години, с движението за еманципация, и женската енергия започна да се усеща осезаемо по света. Жените разшириха своето влияние в бизнеса, политиката и духовната сфера, но това беше едва първото ниво на пробуждането. Сега много жени преминават от движението за еманципация към събуждането да архетипната богиня или жрицата в себе си. Това не отрича постиженията им в бизнеса, политиката или на останалите обществени поприща. Те просто използват по-малко мъжка енергия в тези стремежи и вместо това се фокусират върху взаимната обвързаност и взаимоотношенията между нещата, с по-голям акцент върху екологията, отколкото върху икономиката.

Скоро истинската шакти ще изплува от женските недра и ще излекува света от всичко, което му се е случило досега. Това е сила, която трябва да бъде събудена на този етап от нашата история. Мъжете и жените ще започнат да работят повече с шакти енергията, за да създадат по-голяма хармония в света. 

Но защо женската енергия беше потисната повече от две хилядолетия? Едното обяснение е, че мъжете се изплашили от интензивността на женската сексуална енергия и затова потиснали силата й. И мъжете, и жените трябва да се научат да възраждат заспалата женска сексуална енергия и да не се страхуват от нея, а вместо това да я приемат и да й се наслаждават. Когато жената събуди своята сексуална енергия, често се събужда и духовната й енергия. Тя развива по-добра връзка със своята божествена същност, с божествената си природа. Някои мъже се отдават на безбрачие, за да постигнат духовно просветление, но според тантристките текстове пътят към женското духовно просветление минава през електрическия заряд на нейната оргазмена енергия.

В наши дни жените се отварят все повече за оргазма, започват да се чувстват все по-удобно със сексуалната си енергия и това е едва началото на пробуждането им. Енергията на женския оргазъм е потенциално безгранична. 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shapeshifting
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 65875
Постинги: 44
Коментари: 1
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930