Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2015 20:55 - Етерното тяло
Автор: shapeshifting Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 582 Коментари: 0 Гласове:
0



 Разположено най-близо до физическото, това е първото от фините тела, които могат да бъдат усетени. За онези, които умеят да го видят, то изглежда като мъглива материална проекция на 3-5 см извън физическото тяло и може да се почувства, особено с ръце. Състои се от материя, която вибрира със скорост малко над тази на светлината, което го прави невидимо за обикновените сетива. Всички ние притежаваме възприятия за фината енергия, макар и развита в различна степен, и тъкмо тази способност ни позволява да долавяме енергиите отвъд вибриращите на физическо ниво. Възприятието за фини енергии може да се развива чрез обучение и повечето упражнения в тази книга ще ви помогнат в тази посока. Всяка материя е енергия и именно качеството на тази енергия вашият мозък интерпретира като цвят, напип, звук и т. н.

Това второ наше тяло получило названието етерно от древногръцкото понятие, обозначаващо гордите слоеве на атмосферата или небето като етер. Ясновидците от онази епоха били забелязали, че при смъртта хората продължавали да обитават своето “небесно” или етерно тяло.

Това е тялото, което видя Джон и с което често работят лечителите в хода на лечението. От лечителска гледна точка това сигурно е най-важното тяло и това, което ще опознаете много добре в края на тези упражнения.

Етерното тяло е познато на много култури още от дълбока древност. Ясновидците от Индия и Китай са го описали най-подробно, илюстрирайки откритията си с диаграми. Други местни култури като тази на червенокожите индианци, полинезийците и австралийските аборигени познават етерната енергийна система и я предават в кодиран вид в своето изобразително изкуство, музика, костюми и устни традиции.

Въпреки това свидетелство, наличието на енергийно поле около живите същества не се признава от науката, тъй като не можело да се засече с тогавашната технология. Но през 1890-те години един полски благородник, Яков Йодко-Наркевич, започва да проучва вид фотография използваща висок волтаж, високочестотен електрически заряд вместо светлина. Това му позволило да “фотографира” енергийните лъчения на живите материали.

Покрай Октомврийската революция неговите открития се изгубват, докато техниката не е преоткрита случайно от Семьон Кирлиан през 1939 г. Подобен заряд се прокарва по плака, върху която е поставен определен биологически вид, около който се забелязват странни светлинни ефекти. Не е използван никакъв източник на светлина и въпреки това всеки път се появява ореол от енергия.

Тази луминисцентна фотография (известна още като Кирлианова) остава засекретена от съветското правителство до 1960 г., когато Кирлиан и неговата съпруга Валентина публикуват един доклад. В него сиянието се посочва като научно доказателство за биоенергийното поле. Ясновидците го приемат като доказателство за онова, което винаги са долавяли чрез своите високочувствителни възприятия.  

Изследователи в други части на света пък откриват, че излъчваната от обекта светлина варира според наличната жизнена сила- Току-що откъснатото от дървото листо, например, показва енергийно поле, което отслабва с изсъхването на листото. Сиянието около здравото листо е значително по-различна от това на листо от болно растение. Нищо чудно, че фотографиите на ръцете на лечител показват чувствително повишения в енергийното излъчване по време на лечебен сеанс.

Кирлиановата фотография показва, че явно съществува невидима матрица или енергиен отпечатък на биоенергийно ниво, от който се развива всяко живо същество. Снимките на части от листо, например, винаги показват пълните очертания на листото, преди да е било срязано. Това е известно като ефектът на “листото фантом”. Фотографиите на ръце с липсващи пръсти също показват енергийната матрица като пълна, подкрепяйки откритията на ясновидците и лечителите, че на етерно ниво съществува цялостен отпечатък на физическото тяло. 

Етерното вино служи като “мост” между две много различни нива на битие – физическото и финото. Както ще видим в следващата глава, част от тази функция е да действа като подготвително ниво за влизане на Земно ниво. Затова душите, които са решили да опитат Земното ниво, най-напред трябва да се сдобият с етерно тяло.

Втората и също толкова важна функция на етерното тяло е свързана със самата му форма. В него има структури, които ни позволяват да абсорбираме високочестотни енергии, включително виталната или жизнената сила, които се преработват на етерното ниво, преди да преминат във физическото тяло. 



Тагове:   етерно тяло,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shapeshifting
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 65782
Постинги: 44
Коментари: 1
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930