Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2015 10:49 - Медитация за пречистване
Автор: shapeshifting Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 397 Коментари: 0 Гласове:
0



Медитацията е изкуството да усмирим ума. Това е умение, което се учи и овладява, макар да не е лесно. Умът може да бъде като слон в стъкларски магазин, ако бъде оставен на самотек. Той може да бъде твоят най-страшен враг и най-добър приятел, особено що се отнася до връзките, понеже там сме най-уязвими. Затова пази ума си спокоен или поне почти спокоен, фокусиран върху едно нещо, мантра, фраза, дишането ти, колкото можеш по-дълго. По този начин ти разчупваш вибрационен модел, с което отваряш съзнанието си и позволяваш на духа да общува с теб. Целта е на навлезеш в лек транс, някъде на границата на будното състояние и съня, където усещаш заобикалящата среда в момента, но вече не се занимаваш с нея. Навлизаш в божественото умиротворено съзнание. 

Първо затвори дясната ноздра с десния палец и издишай през лявата ноздра. Изпусни колкото можеш повече въздух. Сега бавно вдишай през лявата ноздра. Стъпка две е да затвориш лявата ноздра с левия палец и тогава да свалиш десния палец от дясната ноздра. Издишай през дясната ноздра, като изпразваш дробовете до край. Сега вдишай отново през дясната ноздра. Отново смени ноздрите и затвори дясната ноздра с десния палец и издишай през лявата, както в началото. Продължи да редуваш ноздрите по този начин. Звучи по-сложно отколкото е, но щом го направиш няколко пъти, упражнението се превръща в своеобразен танц, който се движи в синхрон с дишането. Можеш да спреш след няколко цикъла. Тогава поеми три очистващи вдишвания през двете ноздри. Ще откриеш, ме си в много по-възприемчива към интуитивни прозрения.

За да установиш връзка с твоите ограничаващи вярвания и негативни мисловни модели си задай няколко въпроса, които си формулирала в ума си преди да започнеш медитацията. Първият път когато изпълних тази медитация, аз просто попитах, „Какво поведение повтарям, което пречи на любовния ми живот?“ Не можеш да си представиш каква тирада последна. Отговорът, който получих, се отнасяше за търпението и избухливостта ми. Което ме отведе до откровението, че на някакво ниво аз наистина смятах, че не заслужавам да бъда щастлива и да имам всичко.

Чудесно начало! След като открих тези задръжки и ги преодолях, сега мога да кажа честно, че имам щастлива, здрава връзка не само със себе си, но и с моя мъж. 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shapeshifting
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 65776
Постинги: 44
Коментари: 1
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930