Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2015 19:10 - 8 НАУЧНО ДОКАЗАНИ СПОСОБА ДА ПОДОБРИТЕ ВАШИТЕ ОТНОШЕНИЯ
Автор: shapeshifting Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2357 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За много от нас романтичните отношения заемат основно място в живота. Когато те се развиват добре, тези отношения са източник на постоянна радост. Но когато нещата не вървят добре, отношенията могат да носят истинска болка. Макар че всъщност нашето щастие зависи от начина, по който се държим в тези отношения и от нашето отношение към самите нас.

Възможно е да сме постъпвали недобре, настоявали сме на своето, притискали сме другия човек. Но никога не е късно да насочим усилията си към подобряване на важните отношения в живота ни.

Ето осем професионални съвета:

1. Погледнете на вашите отношения със свеж поглед

В действителност не всички романтични отношения заслужават вложените в тях усилия. И така, започнете с обективен преглед на настоящите ви отношения. Вашият партньор държи ли се оскърбително или пренебрежително с вас? Дали не е прекалено ревнив? Изпитвате ли взаимна зависимост? Можете ли да бъдете самите себе си заедно с този човек? Всеки от вас ли може да проявява най-доброто от себе си?

След като размислите над тези въпроси, решете дали искате да останете в тези отношения. Понякога най-доброто, което можете да направите за вашия личен живот  е да се отправите натам, където „тревата е по-зелена“. Това може да означава да останете сами известно време или да потърсите онзи, който ще ви обикне така както заслужавате.

2. Започнете със своето  собствено щастие

Повечето хора живеят в заблуда, смятайки, че след като срещат Него или Нея,  рязко ще станат щастливи. Но в действителност най-щастливите хора се стараят да получават удовлетворение не само от романтичните преживявания, но и от своите постоянни привички. Така че се старайте да се занимавате с това, което ви харесва. Ако се държите естествено, това ви позволява да дадете най-доброто от себе си във връзката.

3. Споделяйте вълнуващи занимания с вашия партньор

„С всичко се свиква“. Тази известна фраза описва идеално човешката природа. (Ето защо вечеря и кино с партньора на първата среща са толкова вълнуващи, а на третата година от семейния живот са пълна скука).Впрочем, има надежда!

Двойките, които се занимават с някаква «вълнуваща» дейност се радват на голямо удовлетворение от семейния живот. Освен това новите дейности активизират в мозъка онези зони, които отговарят за отделянето на хормоните на радостта. 

4. Научете езика на любовта на партньора

Вместо златното правило, следвайте Платиненото правило – «Постъпвай по отношение на другия така, както той би желал да постъпваш». И следвайки Dr. Gary Chapman (и неговата книга „Петте езика на любовта») вие и вашият партньор може да предпочитате различни начини за получаване на любов.

Така че определете какво предпочита партньорът ви – физически докосвания, време, помощ, подаръци или поощрения – и се старайте да проявявате любовта си по неговия любим способ. И не забравяйте да кажете на любимия човек вашия език на любовта, така че той да може да ви отвърне със същото!

5. Избягвайте «четиримата конници на Апокалипсиса»

Кои са те? Това са четири типа поведение, които са най-пагубни за отношенията: критика, презрение, отбрана и опозиция. Ако искате да подобрите вашите отношения – отърсете се от тези деструктивни поведения и намерете конструктивен път към общуването.

6. Практикувайте внимателност

Внимателност или преднамерена фиксация на настоящия момент е свързана с голямо удовлетворение от отношенията, тъй като позволява да се насладите на положителните моменти и да бъдете по-внимателни към партньора. Хората, които  практикуват внимателност изпитват по-малък емоционален стрес по време на конфликти във връзката и като цяло общуват по-ефективно.

7. Максимално използвайте добрите новини

Това как реагираме на добрите новини, поднесени ни от нашия партньор, може да увеличи или да намали нашата близост. Затова проявявайте активен интерес и поддръжка, когато любимият с гордост споделя успехите си. По този начин ще укрепите връзката си и двамата ще се почувствате по-щастливи.

8. Докосвайте партньора всеки ден

От момента на нашето раждане, постоянно ни докосват. Прикосновението се свързва с чувство на безопасност, доверие и поддръжка. Хората, които получават по-голям физически отклик от партньора, се отнасят към връзката си много позитивно. Така че целувайте, прегръщайте и милвайте любимия си човек всеки ден!

DR. PATRICIA THOMPSON 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shapeshifting
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 65871
Постинги: 44
Коментари: 1
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930