Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2015 21:32 - МЕДИТАЦИЯ ЗА ОТБЛОКИРАНЕ И ОТВАРЯНЕ НА ЧАКРИТЕ
Автор: shapeshifting Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2170 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.05.2015 21:34


 Щом придобиете вещина във вече описаните упражнения за медитация, можете да опитате още една техника за напреднали, препоръчвана от аватара Сатя Сай Баба. Енергиите на тази медитация работят на много нива едновременно. Те помагат за отблокиране и отваряне на чакрите, особено сърдечната, гърлената и челната.

 Медитация с пламък на свещ

 Настанете се във вашата поза за медитация със свещ и кибрит подръка. Запалете свещта и я посветете на вашия духовен идеал.

Кажете всякакви молитви за посвещаване, благодарност и закрила, които ви дойдат отвътре.

Балансирайте тялото и дишането си.

Сега се вгледайте внимателно в пламъка на свещта. Забележете аурата от светлина около пламъка. Затворете очи и вижте целия пламък и светлината му около вашата челна чакра. Вижте го как осветява този център и го отваря полека.

Оставете пламъкът да се спусне полека към сърдечната чакра. Вижте го как окъпва сърдечната чакра със светлината си и я отваря внимателно. Всякакъв мрак е напуснал сърцето. Сега светлината нараства, докато изпълва целия ви гръден кош и същевременно се разпростира към рамената и надолу по ръцете ви. Разпростира се още повече, изпълвайки корема, таза и краката ви.

Сега пламъкът полека се издига нагоре към гърлената чакра, където озарява този център и го отваря полека. Придвижва се към устата като светлината на истината и вярата. Бавно се изкачва към главата и я изпълва със светлина. Засиява през очите и ушите. Всякакъв мрак напуска ума. Светлината в сърцето сияе още по-ярко и от напълно озареното ви тяло сияе от и около вас.

·      Оставете светлината да изпълни стаята, в която седите. Оставете я да се разпростре още по-нататък, обгръщайки вашите любими хора, роднини, приятели, колеги, враговете и съперниците ви, непознатите и накрая всички създания и самата планета. Оставете светлината да изпълни и озари всичко.

·      Изчакайте в тази светлина. Бъдете в тази светлина. Това е светлината на душата, светлината на Източника на всички неща, на всяка енергия. Благодарете на вашия духовен идеал за светлината. Върнете се по същия начин, както в предишните упражнения за медитация.


 ЛЕЧЕНИЕ НА КОНКРЕТНО СЪСТОЯНИЕ

 

Като провеждате упражненията в книгата дотук, като позволявате на енергиите да работят на различните нива (като релаксирате и се отпускате!) вие вече сте поставили началото на мощна и ефективна програма за самолечение. За да се справите с конкретно състояние, проведете следващото упражнение за самолечение.

 Самолечение

 ·      Легнете удобно или седнете във вашата поза за медитация. Изпълнете няколко цикъла пълноценно дишане и отпуснете изцяло тялото.

·      Настройте се към Източника на лечебни енергии чрез молитва, утвърждение или каквито твърдения могат да ви извисят до това ниво. Помолете да ви бъде изпратено лечение по най-уместния начин. Останете колкото е възможно по-отворени и релаксирани, за да усвоите и почувствате лечението под какъвто и вид да е то.

·      Когато почувствате, че лечението е приключило, изразете вашата благодарност. Проведете упражненията за затваряне и защита, които вече научихте. 

 Настройването и актът на лечението ще бъдат разгледани по-подробно нататък в книгата. Бихте могли да включите някои от тези техники във вашето самолечение с по-късна дата. Опитайте се да напредвате с упражненията в посочения ред, тъй като всяка практика надгражда вече придобитите знания и опит.

Самолечението представлява насочване на лечебните енергии към вашето собствено състояние, независимо дали е физическо, емоционално, ментално или духовно. Но на по-високо ниво то включва пълен ангажимент към хармонизирането на вашата личност с Висшия Аз. По този начин вие осъзнавате какво трябва да излекувате.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shapeshifting
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 65892
Постинги: 44
Коментари: 1
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930